Priser inkl. moms
Till kassan
Kundvagn
Antal varor 0 st
Summa 0,00 kr

Giftfri förskola

För en Giftfri Förskola

Farliga kemikalier kan tyckas vara långt borta, men tittar vi lite närmre, i våra hem och i barnens förskolor kan det finnas miljögifter som både är långlivade och bioackumulerande. Det kan exempelvis finnas miljögifter i soffan, i kläder och i leksakerna. Barn är mer känsliga för kemikalier än vuxna och därför är det viktigt att minimera exponeringen för farliga ämnen.  

En farlig kemikalie kan påverka oss på olika sätt genom att bland annat vara allergiframkallande, cancerogena, reproduktionstoxiska eller hormonstörande.
Barn utsätts extra för kemikalier eftersom deras kroppar inte är färdigutvecklade. Dessutom smakar de på mycket och kryper omkring på golv och får lätt i sig dammpartiklar.

Med anledning av detta har kemikaliekraven på leksaker skärpts. Det är bland annat viktigt att använda sig av försiktighetsprincipen och välja produkter som är bättre för den mänskliga hälsan.

2013 började Naturskyddsföreningen projektet Operation Giftfri Förskola. Som en del av projektet har förskolor och kommuner inventerats för att få kunskap om vilka material, produkter och kemikalier som används. Giftfri Förskola innebär att den svenska förskolan genomgår en giftsanering. Bland annat att PVC (plast) innehållande ftalater inte ska användas.

Sedan 2013 tillämpas också leksaksdirektiv (2009/48/EG) i EU som syftar på att leksaker inte får innehålla kemiska ämnen som kan påverka den mänskliga hälsan.  TimeIn följer direktivet genom att våra produkter har CE- märkning som visar att en leksak överensstämmer med kraven i direktivet.

Vi på TimeIn ser ständigt över våra produkter för att stötta Giftfri Förskola och miljökvalitetsmålet Giftfri miljö. Vi har bland annat valt PVC som inte innehåller några ftalater, med anledning av att ftalater kan ge störningar i kroppens hormonsystem.

Läs gärna mer om Giftfri Förskola på www.naturskyddsföreningen.se

Vi vill att barn ska leka giftfritt! 

Nyheter

2012-08-02

Exempel nyhet 1

Här kan du lägga upp nyheter kontinuerligt som är knutet till ert företag eller produkter.
2012-08-02

Exempel nyhet 2

Det är publiceringsdatumet som styr vilken nyhet som hamnar överst, nyast kommer först.
Erbjudanden
En produktkategori som ni gärna vill ska få extra exponering.
Produktkategorin kan innehålla rabatterade eller nya varor till exempel.
För att komma till kategorin direkt via erbjudandet kan dem klicka på den här länken.
Senast inlagda produkter
4641120
Kluriga Kuben mini svart
3.790,00 kr
4641121_7
Kluriga kuben mini blå
3.790,00 kr
4641135
Ordna färger
2.190,00 kr